Vitaali B12 1000 mikrog Metyylikobalamiini 60 tabl

  • Tehokkaasti imeytyvä, suussa liukeneva B12-vitamiini
  • Muistin tueksi
  • Hermoston ja immuunijärjestelmän toiminnalle
  • Väsymykseen ja uupumukseen
  • Kasvissyöjille ja vegaaneille
Pakkauskoko:
60 tabl
Markkinoija:
Hankintatukku Oy
Tuotetta on varastossamme
12,50 €

B12-vitamiini (kobalamiini) on tärkeä vesiliukoinen vitamiini, joka toimii elimistössä koentsyyminä mm. proteiini-, rasva- ja hiilihydraattiaineenvaihdunnassa. B12-vitamiini on tärkeä mm. nopeasti uusiutuvien solujen kuten veren punasolujen muodostuksessa ja hermosolujen toiminnassa.

Ravinnossa B12-vitamiinia on ainoastaan eläinkunnan tuotteissa, joista parhaimmat lähteet ovat maksa, kala, liha, kananmunat ja maito. Kasvikunnan tuotteissa sitä ei ole. Elimistö ei pysty itse valmistamaan B12-vitamiinia, joten sitä pitää saada ravinnosta tai ravintolisän muodossa. Kasvissyöjien ja etenkin vegaanien tulisi käyttää säännöllisesti B12-vitamiinilisää.

Metyylikobalamiini on B12-vitamiinin aktiivinen koentsyymimuoto. Se imeytyy tehokkaasti ja on ainoa B12-vitamiinin muoto, joka voi suoraan osallistua homokysteiinin metaboliaan. Hapetusstressitilanteissa kehon metyylikobalamiinin tuotanto elimistössä voi heikentyä.

B12-vitamiinin tarvetta lisäävät mm. ikääntyminen, fyysinen rasitus, stressi, ravinnon imeytymishäiriöt, ehkäisypillerien käyttö, yksipuolinen ravinto, runsas alkoholinkäyttö ja epäsäännölliset elämäntavat.

B12-vitamiinin puute on melko tavallista paitsi kasvissyöjillä, myös yli 60-vuotiailla, sillä ikääntyessä B12-vitamiinin imeytyminen ravinnosta heikkenee. Puutostila voi aiheuttaa mm. muistihäiriöitä, anemiaa sekä masennusta. Puutosta voi ehkäistä monipuolisella ruokavaliolla ja tarvittaessa B12-vitamiinia sisältävällä ravintolisällä.

1 tabletti päivässä, annetaan liueta suussa.

Mannitoli, Maissitärkkelys, Pintakäsittelyaine E 470b, Metyylikobalamiini

Ei raskaana oleville tai imettäville.

Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elintapoja.

Kirjoita arvostelusi
Arvostele tuote:Vitaali B12 1000 mikrog Metyylikobalamiini 60 tabl
Arvostelusi